Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till kompensera

Här nedanför hittar du samtliga nio synonymer till kompensera fördelade på två ordgrupper.


Vad betyder kompensera

Sett till sina synonymer betyder kompensera ungefär ersätta eller gottgöra, men är även synonymt med exempelvis "uppväga" och "gott|göra". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till kompensera. Vår databas innehåller även två motsatsord, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Motsatsord till kompensera

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till kompensera.

vara orättvis mot, göra orätt


Engelsk översättning av kompensera

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet kompensera.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "kompensera" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet kompensera förekommer det i genomsnitt ca. 1300 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till kompensera

I vår databas över ord finns 3 ord som innehåller eller liknar kompensera.


Mer information om kompensera

Andra sätt att lära sig mer kring vad kompensera betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis kan man söka efter andra ord för kompensera samt även hur man stavar till ordet. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av kompensera för att lära sig vad det egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till ordet är att leta efter antonymer till kompensera, för att sedan göra eftersökningar på synonymer till de motsatsord man kan finna.

Siffror om kompensera

  • Antal bokstäver: 10
  • Antal vokaler: 4
  • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för kompensera i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 17
  • Ordets poäng i Betapet: 17
  • Ordets poäng i WordFeud: 18

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är kompensera synonymt med både ersätta och gottgöra, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är vara orättvis mot en antonym till kompensera.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.