Synonymerna.se logotyp
 

Vad betyder kjolprotest

Att kjolprotestera innebär att man som man klär sig i kjol för att protestera mot att inte vara tillåten att ha kortbyxor som arbetskläder.

Ordet kjolprotest var en del av nyordslistan 2013 från Institutet för språk och folkminnen (Isof).

Texten uppdaterades senast 2020-01-03


Mer information om kjolprotest

Andra sätt att lära sig mer kring vad kjolprotest betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis kan man söka efter andra ord för kjolprotest samt även hur man stavar till ordet. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av kjolprotest för att lära sig vad det egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till ordet är att leta efter antonymer till kjolprotest, för att sedan göra eftersökningar på synonymer till de motsatsord man kan finna.

Siffror om kjolprotest

  • Antal bokstäver: 11
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 8

Grundpoäng för kjolprotest i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 24
  • Ordets poäng i Betapet: 24
  • Ordets poäng i WordFeud: 25

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.