Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till kärnämne

Här nedanför hittar du samtliga en synonymer till kärnämne.


Vad betyder kärnämne

Ett kärnämne är ett ämne inom en utbildning av särskild vikt. Vanligast är att termen förekommer inom gymnasial utbildning. Kärnämnena inom gymnasieskolan är obligatoriska på samtliga program inom gymnasieskolan.

Aktuella kärnämnen inom gymnasieskolan just nu (från HT 2011, Gy 2011) är:


Sett till sin synonym betyder kärnämne ungefär gymnasiegemensamt ämne, lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till kärnämne. Vår databas innehåller även sju böjningar av kärnämne, sju exempelmeningar på hur ordet kärnämne kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.

Texten uppdaterades senast 2018-04-09


Böjningar av kärnämne

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet kärnämne.


Exempelmeningar för kärnämne

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet kärnämne kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.

 1. 1990 genomfördes en läroplansreform där kommunen valde att satsa extra hårt på kärnämnena.
 2. Vad händer om man har F i ett kärnämne, men vill läsa Naturvetenskapsprogrammet?
 3. Nu när opinionssiffrorna har börjat svika har hon valt att gå tillbaka till en tuffare stil, där hon går på partiets kärnämnen - islam, invandring och terrorism.
 4. Tycker du att programmering bör vara ett kärnämne i skolan, jämsides med matematik, svenska och engelska?
 5. Detta var en av orsakerna till varför de estetiska ämnena togs bort som kärnämne på gymnasiet 2011.
 6. Efter gymnasiet kan du alltid vända dig till vuxenutbildningen/komvux, där kan du läsa in inte bara kärnämnen utan även andra kurser.
 7. Matematik A är ett oerhört viktigt kärnämne som behandlar grundläggande matematik i gymnasieskolan.

Exempelmeningarna är till största del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar och böcker har ibland använts som inspiration.


Engelsk översättning av kärnämne

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet kärnämne.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "kärnämne" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet kärnämne förekommer det i genomsnitt ca. 590 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till kärnämne

I vår databas över ord finns 2 ord som innehåller eller liknar kärnämne.


Mer information om kärnämne

Andra sätt att lära sig mer kring vad kärnämne betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis kan man söka efter andra ord för kärnämne samt även hur man stavar till ordet. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av kärnämne för att lära sig vad det egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till ordet är att leta efter antonymer till kärnämne, för att sedan göra eftersökningar på synonymer till de motsatsord man kan finna.

Siffror om kärnämne

 • Antal bokstäver: 8
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för kärnämne i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 18
 • Ordets poäng i Betapet: 18
 • Ordets poäng i WordFeud: 18

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är gymnasiegemensamt ämne synonymt med kärnämne, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.