Synonymerna.se logotyp

Vad betyder kärlekslås

 

Uppslagsord: kärlekslås

Ett kärlekslås är ett hänglås som ett kärlekspar låser fast på allmän plats, för att sedan kasta bort nyckeln. Tanken är att det skall symbolisera evig kärlek.

Ordet kärlekslås var en del av nyordslistan 2010 från Institutet för språk och folkminnen (Isof).

Texten uppdaterades senast 2020-01-08

Engelsk översättning av kärlekslås

  • love lock

Sökvolym på internet för kärlekslås

Sökvolymen för kärlekslås är ca. 140 antal sök per månad. Detta betyder att det varje månad i genomsnitt 140 gånger händer att någon gör en sökning efter ordet/frasen på internet (i en sökmotor, t.ex. Google, Bing, osv.).

Mer information om kärlekslås

Vi har tyvärr varken några synonymer eller antonymer till kärlekslås registrerade i vår databas över synonymer och antonymer (motsatsord). Det finns dock en engelsk översättning inlagd för kärlekslås, men vi har tyvärr inte fått in några exempelmeningar ännu.

Data om ordet kärlekslås

  • Antal bokstäver: 10
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 7

Grundpoäng för ordet kärlekslås i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 20
  • Ordets poäng i Betapet: 22
  • Ordets poäng i WordFeud: 22

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är , beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)