Synonymerna.se logotyp

Synonymer till känna

 

Synonymer till känna

Engelsk översättning av känna

  • feel

Mer information om känna

Vi har totalt nio synonymer till känna, men tyvärr inte några antonymer (motsatsord), registrerade i vår databas över synonymer och antonymer. Det finns en engelsk översättning inlagd för känna, men vi har tyvärr inte fått in några exempelmeningar ännu.

Andra sätt att lära sig mer kring vad känna betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till känna. Exempelvis kan man söka efter andra ord för känna samt även hur man stavar till känna. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av känna eller en mer djupgående förklaring av känna egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till känna är att leta efter antonymer till känna, för att sedan göra eftersökningar på dessa antonymers synonymord.

Data om känna

  • Antal bokstäver: 5
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för känna i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 10
  • Ordets poäng i Betapet: 10
  • Ordets poäng i WordFeud: 10

Närmeord till känna

Ord som innehåller eller liknar känna: bekänna, bekännande, erkänna, erkänna sig besegrad, erkännande, erkännande, faderskapserkännande, fågelkännare, filmkännare, frikänna, frikännande


Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är känna synonymt med både beröra och uppfatta, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)