Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till ironi

Här nedanför hittar du samtliga synonymer till ironi.


Vad betyder ironi

Sett till sin synonym betyder ironi ungefär sarkasm, lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till ironi. Vår databas innehåller även sju böjningar av ironi, fem exempelmeningar på hur ordet ironi kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av ironi

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet ironi.


Exempelmeningar för ironi

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet ironi kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Bilden har spridits vitt och brett på Reddit och Twitter, och många har skrockat över dess bittra ironi.  
 2. Förmågan att förstå abstrakta begrepp, som exempelvis frihet, och ordspråk och ironi kan börja uppfattas.  
 3. Han skrev en rad aktuella arbetar- och protestsånger, och han använde särskilt humor och ironi i sina texter.  
 4. Det är bra med konst engagerande och inte bara ironi och underhållning, säger konstnärens talesperson Petter Nord till NRK.  
 5. De första tre akterna har en mer traditionell dramatisk uppbyggnad med exposition, upptrappning, dramatisk ironi och peripeti.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av ironi

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet ironi.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "ironi" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet ironi förekommer det i genomsnitt ca. 4400 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till ironi

I vår databas över ord finns 2 ord som innehåller eller liknar ironi.


Mer information om ironi

Andra sätt att lära sig mer kring vad ironi betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av ironi är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om ironi

 • Antal bokstäver: 5
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 2

Grundpoäng för ironi i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 6
 • Ordets poäng i Betapet: 8
 • Ordets poäng i WordFeud: 6

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är sarkasm synonymt med ironi, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.