Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till invigd

Här nedanför hittar du samtliga två synonymer till invigd.


Vad betyder invigd

Sett till sina synonymer betyder invigd ungefär officiellt invigd, men är även synonymt med exempelvis "öppen". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till invigd. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet invigd kan användas i en mening samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för invigd

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet invigd kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Det röda bandet har klippts den nya flyglinjen till Frankfurt via Kalmar är nu invigd på Ronneby Airport.  
 2. Mellan Sverige och Polen ligger Polenkabeln en 270 kilometer lång 450 kV ledning genom Östersjön, invigd år 2000.  
 3. Europas första stålbro, konstruerad av Claes Adelsköld och invigd 1866 över Göta älv vid Rånnum öster om Vänersborg.  
 4. Av stor vikt var även återupprättandet av Lunds universitet år 1682, invigd 1668, vilken det sista kriget hade ödelagt.  
 5. Riddarholmskyrkan, ursprungligen Gråbrödrakyrkan, är en kyrka belägen på Riddarholmen i Stockholm, invigd cirka år 1300.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "invigd" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet invigd förekommer det i genomsnitt ca. 260 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till invigd

I vår databas över ord finns 8 ord som innehåller eller liknar invigd.


Mer information om invigd

Andra sätt att lära sig mer kring vad invigd betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av invigd är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om invigd

 • Antal bokstäver: 6
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för invigd i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 10
 • Ordets poäng i Betapet: 12
 • Ordets poäng i WordFeud: 9

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är invigd synonymt med både officiellt invigd och öppen, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.