Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till inifrån

Här nedanför hittar du samtliga två synonymer till inifrån.


Vad betyder inifrån

Sett till sina synonymer betyder inifrån ungefär från insidan, men är även synonymt med exempelvis "inuti". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till inifrån. Vår databas innehåller även två motsatsord, fem exempelmeningar på hur ordet inifrån kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Motsatsord till inifrån

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till inifrån.

yttre, utvändig


Exempelmeningar för inifrån

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet inifrån kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. För även om vädjanden inifrån lägren må vara starka är det föräldrarna som bär ansvaret, enligt henne.  
 2. I klippet nedan ser du tre klipp som visar dramatiken inifrån Capitolium under stormningen i januari:.  
 3. SVT:s reporter Sebastian Strandberg var på plats i riksdagshuset för att se hur stämningen var inifrån.  
 4. På en så kallad slagklocka i tornur och i klockspel sker anslaget utifrån eller inifrån med en hammare.  
 5. Videofilmer från privatpersoner inifrån Wuhan visar hur tomt på bilar och människor det är i stadskärnan.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av inifrån

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet inifrån.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "inifrån" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet inifrån förekommer det i genomsnitt ca. 590 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till inifrån

I vår databas över ord finns 3 ord som innehåller eller liknar inifrån.


Mer information om inifrån

Andra sätt att lära sig mer kring vad inifrån betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av inifrån är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om inifrån

 • Antal bokstäver: 7
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för inifrån i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 13
 • Ordets poäng i Betapet: 15
 • Ordets poäng i WordFeud: 12

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är inifrån synonymt med både från insidan och inuti, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är yttre en antonym till inifrån.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.