Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till ingenting

Här nedanför hittar du samtliga fem synonymer till ingenting fördelade på två ordgrupper.


Vad betyder ingenting

Sett till sina synonymer betyder ingenting ungefär inte ett skvatt eller inget alls, men är även synonymt med exempelvis "inte ett dyft" och "inget". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till ingenting. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet ingenting kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för ingenting

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet ingenting kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Det är tufft för ålar att ta sig igenom en turbin för ålar och det är ingenting som vi heller önskar.  
 2. Det finns ingenting som tyder på att det här varit en avsiktlig handling, säger Heitz till reportrar.  
 3. Han (reds.anm Gunnar Selberg) är ute och cyklar fullständigt, han har ingenting med det här att göra.  
 4. Det finns ingenting som formellt hindrar svenska universitet från att samarbeta med motparter i Iran.  
 5. Det finns ingenting på att kroppen är utsatt för brott, säger polisens presstalesperson Mats Öhman. .  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av ingenting

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet ingenting.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "ingenting" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet ingenting förekommer det i genomsnitt ca. 2400 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till ingenting

I vår databas över ord finns 5 ord som innehåller eller liknar ingenting.


Mer information om ingenting

Andra sätt att lära sig mer kring vad ingenting betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av ingenting är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om ingenting

 • Antal bokstäver: 9
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för ingenting i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 11
 • Ordets poäng i Betapet: 13
 • Ordets poäng i WordFeud: 11

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är ingenting synonymt med både inte ett skvatt och inget alls, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.