Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till individuell

Här nedanför hittar du samtliga fyra synonymer till individuell.


Vad betyder individuell

Sett till sina synonymer betyder individuell ungefär enskild eller personlig, men är även synonymt med exempelvis "särskild" och "speciell". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till individuell. Vår databas innehåller även fyra motsatsord, tre böjningar av individuell, fem exempelmeningar på hur ordet individuell kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av individuell

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet individuell.


Motsatsord till individuell

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till individuell.

kollektiv, gemensam, generell, allmän


Exempelmeningar för individuell

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet individuell kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Han menade att gatan borde växla riktning allteftersom man rör sig framåt och ha en individuell karaktär.  
 2. Kulturell påverkan och individuell variation skapar en stor variation i utbud och kvalitet på bassångare.  
 3. Den exakta summan är inte klar då det i landet fanns omkring 1 000 minkfarmar som kräver individuell bedömning.  
 4. Utöver huvudtornet smyckades stadshuset av fem mindre torn, som samtliga erhöll en individuell gestaltning av Östberg.  
 5. Det är dock stor individuell variation bland dessa fåglar, vissa individer äter inte sniglar i någon större utsträckning.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av individuell

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet individuell.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "individuell" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet individuell förekommer det i genomsnitt ca. 590 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till individuell

I vår databas över ord finns 5 ord som innehåller eller liknar individuell.


Mer information om individuell

Andra sätt att lära sig mer kring vad individuell betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av individuell är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om individuell

 • Antal bokstäver: 11
 • Antal vokaler: 5
 • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för individuell i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 16
 • Ordets poäng i Betapet: 23
 • Ordets poäng i WordFeud: 18

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är individuell synonymt med både enskild och personlig, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är kollektiv en antonym till individuell.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.