Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till incel

Här nedanför hittar du samtliga en synonymer till incel.


Vad betyder incel

Incel är en slangbetonad variant av ordet ofrivilligt celibat, men som främst används för att beskriva en person som anses sexuellt oattraktiv (eller ofta anser sig själv vara) på grund av de rådande värderingarna i samhället. Ofta brukar unga män som ger uttryck för fientlighet mot sexuellt aktiva personer anses vara incels.

Ordet incel var en del av nyordslistan 2018 från Institutet för språk och folkminnen (Isof).


Sett till sin synonym betyder incel ungefär ofrivilligt celibat, lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till incel. Vår databas innehåller även två exempelmeningar på hur ordet incel kan användas i en mening samt flera engelska översättningar.

Texten uppdaterades senast 2020-01-02


Exempelmeningar för incel

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet incel kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.

  1. Det kom in en snubbe i mitt kommentarsfält och betedde sig som en riktig incel, det var jättekul!
  2. Den misstänkte gärningsmannen hade skrivit att incel-upproret redan hade börjat, och att Elliot Rodger var den ultimata gentlemannen.

Exempelmeningarna är till största del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar och böcker har ibland använts som inspiration.


Engelsk översättning av incel

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet incel.


Närmeord till incel

I vår databas över ord finns 3 ord som innehåller eller liknar incel.


Mer information om incel

Andra sätt att lära sig mer kring vad incel betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis kan man söka efter andra ord för incel samt även hur man stavar till ordet. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av incel för att lära sig vad det egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till ordet är att leta efter antonymer till incel, för att sedan göra eftersökningar på synonymer till de motsatsord man kan finna.

Siffror om incel

  • Antal bokstäver: 5
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för incel i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 12
  • Ordets poäng i Betapet: 14
  • Ordets poäng i WordFeud: 13

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är ofrivilligt celibat synonymt med incel, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.