Synonymerna.se logotyp

Synonymer till humanist

 

Synonymer till humanist

Antonymer (motsatsord) till humanist

  • naturvetare

Engelsk översättning av humanist

  • humanist

Sökvolym på internet för humanist

Sökvolymen för humanist är ca. 1300 antal sök per månad. Detta betyder att det varje månad i genomsnitt 1300 gånger händer att någon gör en sökning efter ordet/frasen på internet (i en sökmotor, t.ex. Google, Bing, osv.).

Mer information om humanist

Vi har totalt tre synonymer till humanist, samt en antonym, registrerade i vår databas över synonymer och antonymer (motsatsord). Det finns en engelsk översättning inlagd för humanist, men vi har tyvärr inte fått in några exempelmeningar ännu.

Andra sätt att lära sig mer kring vad humanist betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till humanist. Exempelvis kan man söka efter andra ord för humanist samt även hur man stavar till humanist. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av humanist eller en mer djupgående förklaring av humanist egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till humanist är att leta efter antonymer till humanist, för att sedan göra eftersökningar på dessa antonymers synonymord.

Data om humanist

  • Antal bokstäver: 8
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för humanist i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 14
  • Ordets poäng i Betapet: 16
  • Ordets poäng i WordFeud: 15

Närmeord till humanist

Ord som innehåller eller liknar humanist: humaninsulin, humaniorastudent, humanism, humanistisk, humanitär, humanitet


Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är humanist synonymt med både humaniorastudent och idealist, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är naturvetare en antonym till humanist.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)