Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till hemester

Här nedanför hittar du samtliga två synonymer till hemester fördelade på två ordgrupper.


Vad betyder hemester

En hemester är en semester som spenderas på hemorten, ordet är lekfullt bildat av hem och semester.

Ordet hemester var en del av nyordslistan 2009 från Institutet för språk och folkminnen (Isof).


Sett till sina synonymer betyder hemester ungefär staycation, men är även synonymt med exempelvis "svemester". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till hemester. Vår databas innehåller även sju böjningar av hemester samt flera engelska översättningar.

Texten uppdaterades senast 2021-02-23


Böjningar av hemester

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet hemester.


Engelsk översättning av hemester

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet hemester.


Mer information om hemester

Andra sätt att lära sig mer kring vad hemester betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis kan man söka efter andra ord för hemester samt även hur man stavar till ordet. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av hemester för att lära sig vad det egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till ordet är att leta efter antonymer till hemester, för att sedan göra eftersökningar på synonymer till de motsatsord man kan finna.

Siffror om hemester

  • Antal bokstäver: 8
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för hemester i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 12
  • Ordets poäng i Betapet: 12
  • Ordets poäng i WordFeud: 12

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är hemester synonymt med både staycation och svemester, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.