Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till hävdvunnen

Här nedanför hittar du samtliga sex synonymer till hävdvunnen.


Vad betyder hävdvunnen

Sett till sina synonymer betyder hävdvunnen ungefär traditionell eller bruklig, men är även synonymt med exempelvis "allmännt accepterad" och "anrik". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till hävdvunnen. Vår databas innehåller även två böjningar av hävdvunnen samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av hävdvunnen

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet hävdvunnen.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "hävdvunnen" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet hävdvunnen förekommer det i genomsnitt ca. 30 sökningar på ordet per månad på internet.


Mer information om hävdvunnen

Andra sätt att lära sig mer kring vad hävdvunnen betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av hävdvunnen är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om hävdvunnen

  • Antal bokstäver: 10
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 7

Grundpoäng för hävdvunnen i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 23
  • Ordets poäng i Betapet: 23
  • Ordets poäng i WordFeud: 22

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är hävdvunnen synonymt med både traditionell och bruklig, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.