Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till härsken

Här nedanför hittar du samtliga tre synonymer till härsken.

sur, arg, om gammal mat


Vad betyder härsken

Sett till sina synonymer betyder härsken ungefär sur eller arg, men är även synonymt med exempelvis "om gammal mat". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till härsken. Vår databas innehåller även tre böjningar av härsken samt flera engelska översättningar.


Böjningar av härsken

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet härsken.


Engelsk översättning av härsken

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet härsken.


Närmeord till härsken

I vår databas över ord finns 10 ord som innehåller eller liknar härsken.


Mer information om härsken

Andra sätt att lära sig mer kring vad härsken betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis kan man söka efter andra ord för härsken samt även hur man stavar till ordet. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av härsken för att lära sig vad det egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till ordet är att leta efter antonymer till härsken, för att sedan göra eftersökningar på synonymer till de motsatsord man kan finna.

Siffror om härsken

  • Antal bokstäver: 7
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för härsken i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 14
  • Ordets poäng i Betapet: 14
  • Ordets poäng i WordFeud: 14

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är härsken synonymt med både sur och arg, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.