Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till håller med

Här nedanför hittar du samtliga sju synonymer till håller med fördelade på två ordgrupper.


Vad betyder håller med

Sett till sina synonymer betyder håller med ungefär bekostar eller står för, men är även synonymt med exempelvis "står till tjänst med" och "delar åsikt". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till håller med. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet håller med kan användas i en mening.


Exempelmeningar för håller med

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet håller med kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Men det är samtidigt ett påstående som en stor del av den amerikanska befolkningen inte håller med om.  
  2. Den lokala invånaren Angel Sala håller med sin förre president om att tålmodighet är det bästa sättet.  
  3. håller med dig om att det var jätte tråkigt för Antonia med det försmädliga missförståndet med piaffen.  
  4. Jonas Sjöstedt (V) håller med och tycker att det har skett en ”oacceptabel rysk aggression mot Ukraina”.  
  5. @Sten, håller med, vi får väl prova med lite dansbandsmusik eller hårdrock som ackompanjemang till matchen.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Närmeord till håller med

I vår databas över ord finns 1 ord som innehåller eller liknar håller med.


Mer information om håller med

Andra sätt att lära sig mer kring vad håller med betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av håller med är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om håller med

  • Antal bokstäver: 9
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 6

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är håller med synonymt med både bekostar och står för, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.