Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till haiku

Här nedanför hittar du samtliga två synonymer till haiku fördelade på två ordgrupper.


Vad betyder haiku

Haiku är en rytmisk japansk kortdikt som kännetecknas av att bestå av ett förbestämt antal stavelser. De stavelser som bygger upp en haiku kallas för mora på japanska, och en haiku skall bestå av 5 + 7 + 5 mora.

Ett exempel på en känd haiku är denna som är skriven av Masaoka Shiki (1867-1902), tolkad och översatt till svenska av den svenska japanologen Lars Vargö.

Vårvindar,
slottet uppenbarar sig
ovanför tallen


Sett till sina synonymer betyder haiku ungefär kort dikt, men är även synonymt med exempelvis "japansk kortdikt". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till haiku. Vår databas innehåller även sju böjningar av haiku, två exempelmeningar på hur ordet haiku kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.

Texten uppdaterades senast 2018-03-20


Böjningar av haiku

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet haiku.


Exempelmeningar för haiku

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet haiku kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.

  1. Boken hade titeln "Vägmärken", och innehöll korta till exempel en och annan haiku, dagboksliknande anteckningar samt en del generella prosatexter.
  2. Lockets etikett hade försetts med en prydligt nedskriven haiku, Rickard kunde knappt tro sina ögon.

Exempelmeningarna är till största del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar och böcker har ibland använts som inspiration.


Engelsk översättning av haiku

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet haiku.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "haiku" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet haiku förekommer det i genomsnitt ca. 4400 sökningar på ordet per månad på internet.


Mer information om haiku

Andra sätt att lära sig mer kring vad haiku betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis kan man söka efter andra ord för haiku samt även hur man stavar till ordet. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av haiku för att lära sig vad det egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till ordet är att leta efter antonymer till haiku, för att sedan göra eftersökningar på synonymer till de motsatsord man kan finna.

Siffror om haiku

  • Antal bokstäver: 5
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 2

Grundpoäng för haiku i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 11
  • Ordets poäng i Betapet: 13
  • Ordets poäng i WordFeud: 12

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är haiku synonymt med både kort dikt och japansk kortdikt, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.