Synonymerna.se logotyp

Vad betyder Gunnar Castrén?

Uppslagsord: Gunnar Castrén

Gunnar Castrén var en finlandssvensk litteraturhistoriker med professur i Helsingfors mellan 1924-45. Gunnar Castrén är sonson till språkforskaren Matthias Alexander Castrén.

Gunnar Castrén föddes 1878 och dog 1959.

Texten uppdaterades senast 2016-03-29

Mer information om Gunnar Castrén

Vi har tyvärr varken några synonymer eller antonymer till Gunnar Castrén registrerade i vår databas över synonymer och antonymer (motsatsord). Det finns tyvärr inte heller varken någon engelsk översättning eller några exempelmeningar för Gunnar Castrén inlagda i vår databas ännu.

Data om ordet Gunnar Castrén

  • Antal bokstäver: 13
  • Antal vokaler: 4
  • Antal konsonanter: 9

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är , beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)