Synonymerna.se logotyp

Synonymer till grindsamhälle

 

Synonymer till grindsamhälle

Vad betyder grindsamhälle?

Ett grindsamhälle, eller gated community, är ett bostadsområde som är inhägnat och stängt för allmänheten, endast boende och gäster till de boende tillåts tillträde till grindsamhället.

Ordet grindsamhälle var en del av nyordslistan 2016 från Institutet för språk och folkminnen (Isof).

Texten uppdaterades senast 2020-01-03

Engelsk översättning av grindsamhälle

  • gated community

Sökvolym på internet för grindsamhälle

Sökvolymen för grindsamhälle är ca. 90 antal sök per månad. Detta betyder att det varje månad i genomsnitt 90 gånger händer att någon gör en sökning efter ordet/frasen på internet (i en sökmotor, t.ex. Google, Bing, osv.).

Mer information om grindsamhälle

Vi har totalt en synonym till grindsamhälle, men tyvärr inte några antonymer, registrerad i vår databas över synonymer och antonymer (motsatsord). Det finns en engelsk översättning inlagd för grindsamhälle, men vi har tyvärr inte fått in några exempelmeningar ännu.

Data om ordet grindsamhälle

  • Antal bokstäver: 13
  • Antal vokaler: 4
  • Antal konsonanter: 9

Grundpoäng för ordet grindsamhälle i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 21
  • Ordets poäng i Betapet: 25
  • Ordets poäng i WordFeud: 23

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är gated community synonymt med grindsamhälle, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)