Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till grafisk

Här nedanför hittar du samtliga fyra synonymer till grafisk.


Vad betyder grafisk

Sett till sina synonymer betyder grafisk ungefär detaljerad eller oförblommerad, men är även synonymt med exempelvis "öppen" och "rättfram". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till grafisk. Vår databas innehåller även två böjningar av grafisk, fem exempelmeningar på hur ordet grafisk kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av grafisk

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet grafisk.


Exempelmeningar för grafisk

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet grafisk kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Spelet innehåller en grafisk ändring med chibi-liknande figurer i 3D med stora huvuden och små kroppar.  
 2. En annan viktig sektor är förlagsindustrin med översättningar, bokutgivningar, grafisk illustration och så vidare.  
 3. Gällande detaljeringen och grafisk framställning hade man Alfred Rudolf Lundgrens Stockholmskarta från 1885 som förebild.  
 4. Pulas amfiteater avbildad i grafisk form utgör ibland, i synnerhet turistiska och kulturella sammanhang, en informell symbol.  
 5. Roach har ett kontor i centrala Oakland och bor i Glenview-delen av Oakland med sin make Ed Rachles, som är illustratör och grafisk designer.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av grafisk

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet grafisk.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "grafisk" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet grafisk förekommer det i genomsnitt ca. 170 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till grafisk

I vår databas över ord finns 10 ord som innehåller eller liknar grafisk.


Mer information om grafisk

Andra sätt att lära sig mer kring vad grafisk betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av grafisk är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om grafisk

 • Antal bokstäver: 7
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för grafisk i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 13
 • Ordets poäng i Betapet: 14
 • Ordets poäng i WordFeud: 12

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är grafisk synonymt med både detaljerad och oförblommerad, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.