Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till goda

Här nedanför hittar du samtliga sjutton synonymer till goda.


Vad betyder goda

Sett till sina synonymer betyder goda ungefär aptitliga eller bra, men är även synonymt med exempelvis "delikata" och "dugliga". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till goda. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet goda kan användas i en mening samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för goda

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet goda kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Efter 1700-talets goda skördar och få krig hade Sverige Europas längsta medellivslängd för fullvuxna.  
 2. Han slår ihjäl mig. Ja, nu äro goda råd dyra och snabba råd bättre än silver och guld, sade tiggåren.  
 3. Men jag har aldrig betvivlat hans goda intentioner och hans vilja att göra det som är bra för Sverige.  
 4. Han är revanschlysten och anser att detta svenska landslag har goda förutsättningar att nå framgångar.  
 5. Rödgods används för sin goda gjutbarhet, korrosionsbeständighet, trycktäthet och nötningsbeständighet.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "goda" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet goda förekommer det i genomsnitt ca. 390 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till goda

I vår databas över ord finns 4 ord som innehåller eller liknar goda.


Mer information om goda

Andra sätt att lära sig mer kring vad goda betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av goda är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om goda

 • Antal bokstäver: 4
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 2

Grundpoäng för goda i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 6
 • Ordets poäng i Betapet: 7
 • Ordets poäng i WordFeud: 6

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är goda synonymt med både aptitliga och bra, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.