Synonymerna.se logotyp

Synonymer till glasbehållare

Synonymer till glasbehållare

Engelsk översättning av glasbehållare

 • glass container

Exempelmeningar för glasbehållare

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet glasbehållare kan användas.

 1. De oljelampor som stod utplacerade i rummet var egentligen bara billiga glasbehållare med höga halsar och flytande, brinnande vekar.
 2. Hos Åhlens fanns en riktigt läcker glasbehållare med tappkran, den hade en ingraverad text som gjorde att den verkligen stack ut i jämförelse med andra glasbehållare.
 3. Direkt efter destillationsprocessen lagrar man vätskan i glasbehållare för att den skall "mjukna" i smaken.
 4. Blanda en god lemonad och låt gästerna ta för sig själva ur en stor glasbehållare, precis som i alla amerikanska High School-filmer!
 5. Den internationella antidopningsbyrån Wada har stött på problem med de glasbehållare som används till att förvara dopningsprov.
 6. Placera måttbägaren på locket, och locket på glasbehållaren - se sedan till att locket sitter ordentligt på.
Exempelmeningarna är till största del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar och böcker har ibland använts som inspiration.

Sökvolym på internet för glasbehållare

Sökvolymen för glasbehållare är ca. 720 antal sök per månad. Detta betyder att det varje månad i genomsnitt 720 gånger händer att någon gör en sökning efter ordet/frasen på internet (i en sökmotor, t.ex. Google, Bing, osv.).

Mer information om glasbehållare

Vi har totalt två synonymer till glasbehållare, men tyvärr inte några antonymer, registrerade i vår databas över synonymer och antonymer (motsatsord). Det finns en engelsk översättning inlagd för glasbehållare, det finns även sex exempelmeningar som kan hjälpa dig med hur du kan använda glasbehållare i en mening.

Data om ordet glasbehållare

 • Antal bokstäver: 13
 • Antal vokaler: 5
 • Antal konsonanter: 8

Grundpoäng för ordet glasbehållare i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 22
 • Ordets poäng i Betapet: 25
 • Ordets poäng i WordFeud: 24

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är glasbehållare synonymt med både behållare av glas och glaskolv, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)