Synonymerna.se logotyp

Vad betyder ghosta

 

Uppslagsord: ghosta

Att ghosta någon innebär att göra slut med denne genom att sluta ge ifrån sig livstecken till personen, helt enkelt genom att man slutar prata med personen.

Ordet ghosta var en del av nyordslistan 2016 från Institutet för språk och folkminnen (Isof).

Texten uppdaterades senast 2020-01-03

Engelsk översättning av ghosta

  • ghost

Sökvolym på internet för ghosta

Sökvolymen för ghosta är ca. 390 antal sök per månad. Detta betyder att det varje månad i genomsnitt 390 gånger händer att någon gör en sökning efter ordet/frasen på internet (i en sökmotor, t.ex. Google, Bing, osv.).

Mer information om ghosta

Vi har tyvärr varken några synonymer eller antonymer till ghosta registrerade i vår databas över synonymer och antonymer (motsatsord). Det finns dock en engelsk översättning inlagd för ghosta, men vi har tyvärr inte fått in några exempelmeningar ännu.

Andra sätt att lära sig mer kring vad ghosta betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ghosta. Exempelvis kan man söka efter andra ord för ghosta samt även hur man stavar till ghosta. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av ghosta eller en mer djupgående förklaring av ghosta egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till ghosta är att leta efter antonymer till ghosta, för att sedan göra eftersökningar på dessa antonymers synonymord.

Data om ghosta

  • Antal bokstäver: 6
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för ghosta i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 10
  • Ordets poäng i Betapet: 10
  • Ordets poäng i WordFeud: 10

Närmeord till ghosta

Ord som innehåller eller liknar ghosta: ghostwriter


Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är , beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)