Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till genomrutten

Här nedanför hittar du samtliga fem synonymer till genomrutten fördelade på tre ordgrupper.


Vad betyder genomrutten

Sett till sina synonymer betyder genomrutten ungefär usel eller värdelös, men är även synonymt med exempelvis "rutten alltigenom" och "korrumperad". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till genomrutten. Vår databas innehåller även tre böjningar av genomrutten, fem exempelmeningar på hur ordet genomrutten kan användas i en mening samt en engelsk översättning.


Böjningar av genomrutten

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet genomrutten.


Exempelmeningar för genomrutten

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet genomrutten kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.

 1. Rälsen var fullständigt genomrutten, under de senaste fem åren hade så många som 23 allvarliga tågurspårningar inträffat.
 2. I stället borde de se det låga priset som ett tecken på att aktien är genomrutten.
 3. Kerstin hade bara en fråga - hur fick vi en regering med en så pass genomrutten människosyn?
 4. Ingen människa är genomrutten, även om vi ibland kan få för oss att vi är alltigenom dåliga.
 5. Mannen hade köpt en båt som senare visade sig vara helt genomrutten, så fort han satte ner foten trampade han igenom båtens botten.

Exempelmeningarna är till största del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar och böcker har ibland använts som inspiration.


Engelsk översättning av genomrutten

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet genomrutten.


Närmeord till genomrutten

I vår databas över ord finns 1 ord som innehåller eller liknar genomrutten.


Mer information om genomrutten

Andra sätt att lära sig mer kring vad genomrutten betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis kan man söka efter andra ord för genomrutten samt även hur man stavar till ordet. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av genomrutten för att lära sig vad det egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till ordet är att leta efter antonymer till genomrutten, för att sedan göra eftersökningar på synonymer till de motsatsord man kan finna.

Siffror om genomrutten

 • Antal bokstäver: 11
 • Antal vokaler: 4
 • Antal konsonanter: 7

Grundpoäng för genomrutten i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 17
 • Ordets poäng i Betapet: 18
 • Ordets poäng i WordFeud: 18

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är genomrutten synonymt med både usel och värdelös, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.