Synonymerna.se logotyp

Synonymer till gåva

 

Synonymer till gåva

för omsorg om fattiga
allmosa

Engelsk översättning av gåva

  • (bildligt "talang") present, gift

Sökvolym på internet för gåva

Sökvolymen för gåva är ca. 1600 antal sök per månad. Detta betyder att det varje månad i genomsnitt 1600 gånger händer att någon gör en sökning efter ordet/frasen på internet (i en sökmotor, t.ex. Google, Bing, osv.).

Mer information om gåva

Vi har totalt sex synonymer till gåva, men tyvärr inte några antonymer (motsatsord), registrerade i vår databas över synonymer och antonymer. Det finns en engelsk översättning inlagd för gåva, men vi har tyvärr inte fått in några exempelmeningar ännu.

Data om ordet gåva

  • Antal bokstäver: 4
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 2

Grundpoäng för ordet gåva i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 11
  • Ordets poäng i Betapet: 10
  • Ordets poäng i WordFeud: 10

Närmeord till gåva

Ord som innehåller eller liknar gåva: äga ordets gåva, begåvad, begåvad person, fattningsgåva, gåva till nödlidande, gåvan, ha talets gåva, ifrågavarande, lindrigt begåvad, mångbegåvad, mycket obegåvad person

Exempel på sökfraser för att hitta synonymer till och betydelse av gåva

gåva synonym
andra ord för gåva
gåva betyder
exempel gåva
gåva förklaring
definition gåva
gåva i en mening
stavning gåva
gåva annat ord

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är gåva synonymt med både donation och present, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)