Synonymerna.se logotyp

Synonymer till gåtåg

 

Synonymer till gåtåg

Vad betyder gåtåg?

Ett gåtåg är en benämning för det när barn går till skolan i samlad tropp under ledning av en vuxen.

Ordet gåtåg var en del av nyordslistan 2007 från Institutet för språk och folkminnen (Isof).

Texten uppdaterades senast 2020-01-21

Mer information om gåtåg

Vi har totalt två synonymer till gåtåg, men tyvärr inte några antonymer (motsatsord), registrerade i vår databas över synonymer och antonymer. Det finns tyvärr inte någon engelsk översättning eller några exempelmeningar för gåtåg inlagda i vår databas ännu.

Andra sätt att lära sig mer kring vad gåtåg betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till gåtåg. Exempelvis kan man söka efter andra ord för gåtåg samt även hur man stavar till gåtåg. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av gåtåg eller en mer djupgående förklaring av gåtåg egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till gåtåg är att leta efter antonymer till gåtåg, för att sedan göra eftersökningar på dessa antonymers synonymord.

Data om gåtåg

  • Antal bokstäver: 5
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för gåtåg i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 13
  • Ordets poäng i Betapet: 13
  • Ordets poäng i WordFeud: 13

Närmeord till gåtåg

Ord som innehåller eller liknar gåtåg: bakgata, bakgatan, bigata, bigatan, bred gata, bred trädkantad gata, förgäta, gammal som gatan, gata, gåta, gatan, huvudgata, olöst gåta, ordgåta, promenadgata, ragata


Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är gåtåg synonymt med både gående skolbuss och vandrande skolbuss, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)