Synonymerna.se logotyp

Vad betyder fredsring

 

Uppslagsord: fredsring

En fredsring är en manifestation där deltagarna i manifestationen håller hand och bildar en symbolisk ring tänkt att skydda t.ex. ett objekt eller en person.

Ordet fredsring var en del av nyordslistan 2016 från Institutet för språk och folkminnen (Isof).

Texten uppdaterades senast 2020-01-03

Mer information om fredsring

Vi har tyvärr varken några synonymer eller antonymer till fredsring registrerade i vår databas över synonymer och antonymer (motsatsord). Det finns tyvärr inte heller någon engelsk översättning eller några exempelmeningar för fredsring inlagda i vår databas ännu.

Andra sätt att lära sig mer kring vad fredsring betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till fredsring. Exempelvis kan man söka efter andra ord för fredsring samt även hur man stavar till fredsring. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av fredsring eller en mer djupgående förklaring av fredsring egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till fredsring är att leta efter antonymer till fredsring, för att sedan göra eftersökningar på dessa antonymers synonymord.

Data om fredsring

  • Antal bokstäver: 9
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 7

Grundpoäng för fredsring i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 13
  • Ordets poäng i Betapet: 15
  • Ordets poäng i WordFeud: 12

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är , beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)