Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till framväxande

Här nedanför hittar du samtliga fyra synonymer till framväxande.


Vad betyder framväxande

Sett till sina synonymer betyder framväxande ungefär evolution eller förändring, men är även synonymt med exempelvis "långsam förändring" och "utveckling". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till framväxande. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet framväxande kan användas i en mening.


Exempelmeningar för framväxande

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet framväxande kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Under andra halvan av 1800-talet spreds i Europas länder ett framväxande intresse för den egna nationen.  
 2. Framstegsoptimismen hade till stor del fått ge vika både för 68-vänstern och en framväxande traditionalism.  
 3. Den framväxande arbetarlitteraturen fick sitt genombrott ungefär samtidigt som det nya filmmediet slog igenom.  
 4. Under hela Syriens inbördeskrig så har Turkiet sett med ilska på ett framväxande kurdiskt självstyre på andra sidan gränsen.  
 5. Samhället var från början ett fiskeläge, men kom att spela en stor roll i den framväxande turismen i Sverige i slutet av 1800-talet.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Mer information om framväxande

Andra sätt att lära sig mer kring vad framväxande betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av framväxande är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om framväxande

 • Antal bokstäver: 11
 • Antal vokaler: 4
 • Antal konsonanter: 7

Grundpoäng för framväxande i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 31
 • Ordets poäng i Betapet: 29
 • Ordets poäng i WordFeud: 27

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är framväxande synonymt med både evolution och förändring, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.