Synonymerna.se logotyp

Vad betyder frågestrejka

 

Uppslagsord: frågestrejka

Begreppet frågestrejka syftar till att som kvinna låta bli att ställa frågor, med anledning av att bryta det mönster där kvinnor ställer frågor till/om män i högre omfattning än vad män ställer frågor till/om kvinnor.

Ordet frågestrejka var en del av nyordslistan 2016 från Institutet för språk och folkminnen (Isof).

Texten uppdaterades senast 2020-01-03

Mer information om frågestrejka

Vi har tyvärr varken några synonymer eller antonymer till frågestrejka registrerade i vår databas över synonymer och antonymer (motsatsord). Det finns tyvärr inte heller varken någon engelsk översättning eller några exempelmeningar för frågestrejka inlagda i vår databas ännu.

Data om ordet frågestrejka

  • Antal bokstäver: 12
  • Antal vokaler: 4
  • Antal konsonanter: 8

Grundpoäng för ordet frågestrejka i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 28
  • Ordets poäng i Betapet: 27
  • Ordets poäng i WordFeud: 26

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är , beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)