Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till förtryckande

Här nedanför hittar du samtliga två synonymer till förtryckande.


Vad betyder förtryckande

Sett till sina synonymer betyder förtryckande ungefär grym, men är även synonymt med exempelvis "tyrannisk". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till förtryckande. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet förtryckande kan användas i en mening.


Exempelmeningar för förtryckande

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet förtryckande kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Polisstyrkorna var länge helt vita och sågs ofta av de svarta som en del av det förtryckande samhället.  
 2. Nordkorea fortsätter att vara ett av världens mest förtryckande länder och det är familjen Kim som styr.  
 3. Uzbekistan är ett fattigt land med en förtryckande regim, vilket utgör en grogrund för jihadister menar Peder Hyllengren.  
 4. Beskedet är ett straff mot Kina för att landet infört vad Trump beskriver som förtryckande åtgärder mot Hongkongs invånare.  
 5. Katakomberna under anläggningen, inspirerade av tidigt nittonhundratalstegel och viktoriansk industri, var tänkt att kännas förtryckande.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Närmeord till förtryckande

I vår databas över ord finns 1 ord som innehåller eller liknar förtryckande.


Mer information om förtryckande

Andra sätt att lära sig mer kring vad förtryckande betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av förtryckande är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om förtryckande

 • Antal bokstäver: 12
 • Antal vokaler: 4
 • Antal konsonanter: 8

Grundpoäng för förtryckande i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 34
 • Ordets poäng i Betapet: 34
 • Ordets poäng i WordFeud: 32

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är förtryckande synonymt med både grym och tyrannisk, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.