Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till förtrycka

Här nedanför hittar du samtliga fjorton synonymer till förtrycka.


Vad betyder förtrycka

Sett till sina synonymer betyder förtrycka ungefär underkuva eller kuva, men är även synonymt med exempelvis "dämpa" och "hålla nere". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till förtrycka. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet förtrycka kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för förtrycka

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet förtrycka kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Vi pratar om att, i kristi namn, marginalisera och förtrycka en grupp, stöta ut dem och försätta dem i fara. .  
 2. Enligt Trump står USA redo att ”ingripa ytterligare” om Venezuelas socialistregim fortsätter förtrycka befolkningen.  
 3. Men enligt vissa muslimska företrädare är lagen ett sätt för den hindunationalistiska regeringen att förtrycka muslimer.  
 4. ”Vi motsätter oss teknologi som hjälper de med makt att förtrycka de sårbara, oavsett var de må vara” skriver de i brevet.  
 5. Men kritiker fruktar att det kan användas för att förtrycka åsikter, och flera ryska medier liknar det vid en ”järnridå.”.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av förtrycka

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet förtrycka.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "förtrycka" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet förtrycka förekommer det i genomsnitt ca. 210 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till förtrycka

I vår databas över ord finns 2 ord som innehåller eller liknar förtrycka.


Mer information om förtrycka

Andra sätt att lära sig mer kring vad förtrycka betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av förtrycka är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om förtrycka

 • Antal bokstäver: 9
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för förtrycka i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 31
 • Ordets poäng i Betapet: 30
 • Ordets poäng i WordFeud: 29

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är förtrycka synonymt med både underkuva och kuva, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.