Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till förståelig

Här nedanför hittar du samtliga fyra synonymer till förståelig.


Vad betyder förståelig

Sett till sina synonymer betyder förståelig ungefär begriplig eller fattbar, men är även synonymt med exempelvis "klar" och "uppenbar". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till förståelig. Vår databas innehåller även tre motsatsord, tre böjningar av förståelig, en exempelmeningar på hur ordet förståelig kan användas i en mening samt en engelsk översättning.


Böjningar av förståelig

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet förståelig.


Motsatsord till förståelig

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till förståelig.

oförståelig, ofattbar, obegriplig


Exempelmeningar för förståelig

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet förståelig kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Han sade att jag var tvungen att avgå från min post, vilket var fullt förståeligt.

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av förståelig

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet förståelig.


Närmeord till förståelig

I vår databas över ord finns 4 ord som innehåller eller liknar förståelig.


Mer information om förståelig

Andra sätt att lära sig mer kring vad förståelig betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av förståelig är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om förståelig

  • Antal bokstäver: 10
  • Antal vokaler: 4
  • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för förståelig i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 20
  • Ordets poäng i Betapet: 22
  • Ordets poäng i WordFeud: 20

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är förståelig synonymt med både begriplig och fattbar, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är oförståelig en antonym till förståelig.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.