Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till försök

Här nedanför hittar du samtliga sexton synonymer till försök.


Vad betyder försök

Sett till sina synonymer betyder försök ungefär ansats eller test, men är även synonymt med exempelvis "prov" och "alster". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till försök. Vår databas innehåller även fem böjningar av försök, fem exempelmeningar på hur ordet försök kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av försök

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet försök.


Exempelmeningar för försök

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet försök kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Han motverkade länge sin bror Johan III:s försök att styra Svenska kyrkan i romersk-katolsk riktning.  
 2. Spanjorerna gjorde endast små försök att inta Små Antillerna (med undantag för Trinidad) och Guianas.  
 3. Det förekom även försök med glödlampor, men dåtidens koltrådslampa var olämplig för utomhusbelysning.  
 4. På 1,90 var Salming närmast att klara i sitt andra försök men det blev tre kryss på höjden för bägge.  
 5. Samma år vann han, efter flera fruktlösa försök, andra plats i stora Rompriset för kantaten Herminie.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av försök

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet försök.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "försök" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet försök förekommer det i genomsnitt ca. 720 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till försök

I vår databas över ord finns 7 ord som innehåller eller liknar försök.


Mer information om försök

Andra sätt att lära sig mer kring vad försök betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av försök är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om försök

 • Antal bokstäver: 6
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för försök i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 17
 • Ordets poäng i Betapet: 17
 • Ordets poäng i WordFeud: 16

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är försök synonymt med både ansats och test, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.