Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till förakta

Här nedanför hittar du samtliga tre synonymer till förakta.


Vad betyder förakta

Sett till sina synonymer betyder förakta ungefär missakta eller se ner på, men är även synonymt med exempelvis "se ned på". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till förakta. Vår databas innehåller även två motsatsord, en exempelmeningar på hur ordet förakta kan användas i en mening samt flera engelska översättningar.


Motsatsord till förakta

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till förakta.

beundra, se upp till


Exempelmeningar för förakta

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet förakta kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Publiceringen av Godwins memoarer, som avslöjade och stödde Wollstonecrafts romanser och barnafödande utanför äktenskapet, resulterade i att en majoritet av allmänheten kom att förakta hennes böcker.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av förakta

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet förakta.


Närmeord till förakta

I vår databas över ord finns 12 ord som innehåller eller liknar förakta. Här kommer de tio första.


Mer information om förakta

Andra sätt att lära sig mer kring vad förakta betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av förakta är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om förakta

  • Antal bokstäver: 7
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för förakta i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 15
  • Ordets poäng i Betapet: 15
  • Ordets poäng i WordFeud: 14

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är förakta synonymt med både missakta och se ner på, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är beundra en antonym till förakta.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.