Synonymerna.se logotyp

Synonymer till förakta

 

Synonymer till förakta

Engelsk översättning av förakta

  • despise, scorn

Mer information om förakta

Vi har totalt två synonymer till förakta, men tyvärr inte några antonymer (motsatsord), registrerade i vår databas över synonymer och antonymer. Det finns en engelsk översättning inlagd för förakta, men vi har tyvärr inte fått in några exempelmeningar ännu.

Data om ordet förakta

  • Antal bokstäver: 7
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för ordet förakta i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 15
  • Ordets poäng i Betapet: 15
  • Ordets poäng i WordFeud: 14

Närmeord till förakta

Ord som innehåller eller liknar förakta: förakt, förakt mot homosexualitet, förakt mot politiker, foraktad, föraktfull, föraktlig, kvinnoförakt, människoförakt, människoföraktare, mansförakt, politikerförakt

Exempel på sökfraser för att hitta synonymer till och betydelse av förakta

förakta synonym
andra ord för förakta
förakta betyder
exempel förakta
förakta förklaring
definition förakta
förakta i en mening
stavning förakta
förakta annat ord

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är förakta synonymt med både missakta och se ner på, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)