Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till FOMO

Här nedanför hittar du samtliga en synonymer till FOMO.


Vad betyder FOMO

Ordet FOMO är en akronym för fear of missing out, och syftar till den oro som somliga känner över att de skulle missa någonting intressant eller roligt.

Ordet FOMO var en del av nyordslistan 2016 från Institutet för språk och folkminnen (Isof).


Sett till sin synonym betyder FOMO ungefär Fear Of Missing Out, lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till FOMO. Vår databas innehåller även flera engelska översättningar till FOMO.

Texten uppdaterades senast 2020-01-03


Engelsk översättning av FOMO

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet FOMO.


Mer information om FOMO

Andra sätt att lära sig mer kring vad fomo betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis kan man söka efter andra ord för fomo samt även hur man stavar till ordet. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av fomo för att lära sig vad det egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till ordet är att leta efter antonymer till fomo, för att sedan göra eftersökningar på synonymer till de motsatsord man kan finna.

Siffror om FOMO

  • Antal bokstäver: 4
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 2

Grundpoäng för FOMO i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 11
  • Ordets poäng i Betapet: 11
  • Ordets poäng i WordFeud: 10

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är Fear Of Missing Out synonymt med FOMO, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.