Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till fisketur

Här nedanför hittar du samtliga synonymer till fisketur.


Vad betyder fisketur

Sett till sin synonym betyder fisketur ungefär fiskeutflykt, lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till fisketur. Vår databas innehåller även sju böjningar av fisketur, tre exempelmeningar på hur ordet fisketur kan användas i en mening samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av fisketur

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet fisketur.


Exempelmeningar för fisketur

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet fisketur kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Den svenske man i 40-årsåldern som befaras ha drunknat under en fisketur i den norska älven Orkla har fortfarande inte hittats.  
  2. När Hossen Mohammed var åtta år höll han på att drunkna under en fisketur, men efter två somrar i Malmös utesimskolor och flitig träning är han inte längre rädd för vattnet.  
  3. Efter en olycka under en fisketur där Hossen Mohammed nästan miste livet som åttaåring, och den jobbiga känslan på idrottslektionerna, bestämde han sig för att inte vara rädd längre och lära sig simma.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "fisketur" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet fisketur förekommer det i genomsnitt ca. 110 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till fisketur

I vår databas över ord finns 1 ord som innehåller eller liknar fisketur.


Mer information om fisketur

Andra sätt att lära sig mer kring vad fisketur betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av fisketur är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om fisketur

  • Antal bokstäver: 8
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för fisketur i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 15
  • Ordets poäng i Betapet: 17
  • Ordets poäng i WordFeud: 15

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är fiskeutflykt synonymt med fisketur, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.