Synonymerna.se logotyp

Vad betyder filterbubbla

 

Uppslagsord: filterbubbla

Begreppet filterbubbla syftar till det individanpassade innehållsurvalet som presenteras för en användare av internet, som filtreras och presenteras automatiskt utifrån användarens tidigare sökningar eller avlästa preferenser. Se även ekokammare.

Ordet filterbubbla var en del av nyordslistan 2016 från Institutet för språk och folkminnen (Isof).

Texten uppdaterades senast 2020-01-03

Engelsk översättning av filterbubbla

  • filter bubble

Sökvolym på internet för filterbubbla

Sökvolymen för filterbubbla är ca. 590 antal sök per månad. Detta betyder att det varje månad i genomsnitt 590 gånger händer att någon gör en sökning efter ordet/frasen på internet (i en sökmotor, t.ex. Google, Bing, osv.).

Mer information om filterbubbla

Vi har tyvärr varken några synonymer eller antonymer till filterbubbla registrerade i vår databas över synonymer och antonymer (motsatsord). Det finns dock en engelsk översättning inlagd för filterbubbla, men vi har tyvärr inte fått in några exempelmeningar ännu.

Andra sätt att lära sig mer kring vad filterbubbla betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till filterbubbla. Exempelvis kan man söka efter andra ord för filterbubbla samt även hur man stavar till filterbubbla. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av filterbubbla eller en mer djupgående förklaring av filterbubbla egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till filterbubbla är att leta efter antonymer till filterbubbla, för att sedan göra eftersökningar på dessa antonymers synonymord.

Data om filterbubbla

  • Antal bokstäver: 12
  • Antal vokaler: 4
  • Antal konsonanter: 8

Grundpoäng för filterbubbla i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 26
  • Ordets poäng i Betapet: 30
  • Ordets poäng i WordFeud: 25

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är , beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)