Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till europé

Här nedanför hittar du samtliga synonymer till europé.


Vad betyder europé

Sett till sin synonym betyder europé ungefär europeisk, lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till europé. Vår databas innehåller även sju böjningar av europé, två exempelmeningar på hur ordet europé kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av europé

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet europé.


Exempelmeningar för europé

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet europé kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Till Europa kom kakaobönan 1502 med Christofer Columbus som samma år hade varit den första europé att se en kakaoböna på ön Guanaja (Isla de Pinos).  
  2. Storstäder i Europa med över 100 000 invånare hade ökat från 22 stycken år 1800 till 158 år 1900 och var tredje europé var stadsbo år 1900 en tjugofaldig ökning på 100 år.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av europé

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet europé.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "europé" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet europé förekommer det i genomsnitt ca. 8100 sökningar på ordet per månad på internet. Den sökfras som sökmängden matchar mot är europe


Närmeord till europé

I vår databas över ord finns 11 ord som innehåller eller liknar europé. Här kommer de tio första.


Mer information om europé

Andra sätt att lära sig mer kring vad europé betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av europé är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om europé

  • Antal bokstäver: 6
  • Antal vokaler: 4
  • Antal konsonanter: 2

Grundpoäng för europé i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 10
  • Ordets poäng i Betapet: 11
  • Ordets poäng i WordFeud: 12

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är europeisk synonymt med europé, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.