Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till elda

Här nedanför hittar du samtliga tolv synonymer till elda.


Vad betyder elda

Sett till sina synonymer betyder elda ungefär förbränna eller egga, men är även synonymt med exempelvis "elda i" och "entusiasmera". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till elda. Vår databas innehåller även tre motsatsord, fem exempelmeningar på hur ordet elda kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Motsatsord till elda

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till elda.

svalna, kallna, kylas av


Exempelmeningar för elda

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet elda kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Därför avråder Räddningsregion Mälardalen från att elda utomhus från och med torsdagen hela veckan ut.  
 2. Det är ett normalförbud vilket innebär att man får grilla i sin trädgård men inte elda trädgårdsavfall.  
 3. • Normalförbud: Innebär bland annat att du får grilla i din egen trädgård men inte elda trädgårdsavfall.  
 4. Det är viktigt att den som vill elda kollar upp lokala eld- och grillningsförbud, säger Maria Bergstrand.  
 5. Och kritiker beskyller politikerna i landet för att elda upp stämningen med hatiska budskap i offentligheten.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av elda

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet elda.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "elda" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet elda förekommer det i genomsnitt ca. 1600 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till elda

I vår databas över ord finns 7 ord som innehåller eller liknar elda.


Mer information om elda

Andra sätt att lära sig mer kring vad elda betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av elda är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om elda

 • Antal bokstäver: 4
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 2

Grundpoäng för elda i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 4
 • Ordets poäng i Betapet: 6
 • Ordets poäng i WordFeud: 5

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är elda synonymt med både förbränna och egga, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är svalna en antonym till elda.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.