Synonymerna.se logotyp

Synonymer till elda

 

Synonymer till elda

Engelsk översättning av elda

  • (bildligt "hänföra") burn, light a fire

Sökvolym på internet för elda

Sökvolymen för elda är ca. 1600 antal sök per månad. Detta betyder att det varje månad i genomsnitt 1600 gånger händer att någon gör en sökning efter ordet/frasen på internet (i en sökmotor, t.ex. Google, Bing, osv.).

Mer information om elda

Vi har totalt två synonymer till elda, men tyvärr inte några antonymer (motsatsord), registrerade i vår databas över synonymer och antonymer. Det finns en engelsk översättning inlagd för elda, men vi har tyvärr inte fått in några exempelmeningar ännu.

Data om ordet elda

  • Antal bokstäver: 4
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 2

Grundpoäng för ordet elda i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 4
  • Ordets poäng i Betapet: 6
  • Ordets poäng i WordFeud: 5

Närmeord till elda

Ord som innehåller eller liknar elda: ämne att elda med, cykeldäck, elda för kråkorna, elda upp, eldas, få eldavbrott, semeldagen, uppeldad

Exempel på sökfraser för att hitta synonymer till och betydelse av elda

elda synonym
andra ord för elda
elda betyder
exempel elda
elda förklaring
definition elda
elda i en mening
stavning elda
elda annat ord

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är elda synonymt med både förbränna och sporra, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)