Synonymerna.se logotyp
 

Vad betyder ekvationssystem

Vi saknar tyvärr synonymer till ordet ekvationssystem i vår databas, däremot innehåller vår databas fem böjningar av ekvationssystem, en exempelmeningar på hur ordet ekvationssystem kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av ekvationssystem

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet ekvationssystem.


Exempelmeningar för ekvationssystem

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet ekvationssystem kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. De hade förståelse för grundläggande begrepp inom algebra och geometri och kunde lösa enklare ekvationssystem.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av ekvationssystem

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet ekvationssystem.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "ekvationssystem" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet ekvationssystem förekommer det i genomsnitt ca. 1000 sökningar på ordet per månad på internet.


Mer information om ekvationssystem

Andra sätt att lära sig mer kring vad ekvationssystem betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av ekvationssystem är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om ekvationssystem

  • Antal bokstäver: 15
  • Antal vokaler: 6
  • Antal konsonanter: 9

Grundpoäng för ekvationssystem i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 30
  • Ordets poäng i Betapet: 29
  • Ordets poäng i WordFeud: 28

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.