Synonymerna.se logotyp

Synonymer till dussin

 

Synonymer till dussin

Engelsk översättning av dussin

  • (i sms "medelmåttig") dozen

Närmeord till dussin

Ord som innehåller eller liknar dussin: tretton på dussinet

Sökvolym på internet för dussin

Sökvolymen för dussin är ca. 1300 antal sök per månad. Detta betyder att det varje månad i genomsnitt 1300 gånger händer att någon gör en sökning efter ordet/frasen på internet (i en sökmotor, t.ex. Google, Bing, osv.).

Mer information om dussin

Vi har totalt två synonymer till dussin, men tyvärr inte några antonymer, registrerade i vår databas över synonymer och antonymer (motsatsord). Det finns en engelsk översättning inlagd för dussin, men vi har tyvärr inte fått in några exempelmeningar ännu.

Data om ordet dussin

  • Antal bokstäver: 6
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för ordet dussin i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 8
  • Ordets poäng i Betapet: 11
  • Ordets poäng i WordFeud: 9

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är dussin synonymt med både grupp av tolv och tolv stycken, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)