Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till drömma

Här nedanför hittar du samtliga två synonymer till drömma.


Vad betyder drömma

Sett till sina synonymer betyder drömma ungefär slöa, men är även synonymt med exempelvis "tråna". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till drömma. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet drömma kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för drömma

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet drömma kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Jag kunde bara drömma om att vinna British Open, säger Nordqvist i Viaplays sändning och fortsätter:.  
 2. Helsingborg vann toppmötet med Landskrona efter en jättetavla och fortsätter drömma om en återkomst i allsvenskan.  
 3. Om suran reciteras 15 gånger innan man lägger sig för att sova, kommer man att drömma om det som tilltalar en mest.  
 4. Det är fantastiskt att få vara en del av det, jag hade aldrig ens kunnat drömma om att vara en del av något så stort.  
 5. Bara för några generationer sedan var det ingen som kunde drömma om att man skulle flyga så här enkelt och snabbt och billigt.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av drömma

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet drömma.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "drömma" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet drömma förekommer det i genomsnitt ca. 12100 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till drömma

I vår databas över ord finns 10 ord som innehåller eller liknar drömma.


Mer information om drömma

Andra sätt att lära sig mer kring vad drömma betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av drömma är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om drömma

 • Antal bokstäver: 6
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för drömma i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 13
 • Ordets poäng i Betapet: 14
 • Ordets poäng i WordFeud: 13

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är drömma synonymt med både slöa och tråna, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.