Synonymerna.se logotyp

Synonymer till dogmatisk

Synonymer till dogmatisk

Vad betyder dogmatisk?

En individ säges vara dogmatisk, när hen i sin världsåskådning inte kan tänka sig att någonting annat än att sin egen uppfattning är den korrekta uppfattningen.

Texten uppdaterades senast 2016-05-05

Engelsk översättning av dogmatisk

  • (allmänt "kategorisk") dogmatic

Närmeord till dogmatisk

Ord som innehåller eller liknar dogmatisk: dogmatiska, dogmatism

Sökvolym på internet för dogmatisk

Sökvolymen för dogmatisk är ca. 1000 antal sök per månad. Detta betyder att det varje månad i genomsnitt 1000 gånger händer att någon gör en sökning efter ordet/frasen på internet (i en sökmotor, t.ex. Google, Bing, osv.).

Mer information om dogmatisk

Vi har totalt fem synonymer till dogmatisk, men tyvärr inte några antonymer, registrerade i vår databas över synonymer och antonymer (motsatsord). Det finns en engelsk översättning inlagd för dogmatisk, men vi har tyvärr inte fått in några exempelmeningar ännu.

Data om ordet dogmatisk

  • Antal bokstäver: 9
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för ordet dogmatisk i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 15
  • Ordets poäng i Betapet: 17
  • Ordets poäng i WordFeud: 15

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är dogmatisk synonymt med både principfast och ensidig, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)