Synonymerna.se logotyp
 

Vad betyder dna-mikrochip

Begreppet dna-mikrochip syftar till ett chip som har en uppsättning mikroskopiska dna-prickar, vilka kan användas för att analysera genetiskt material samt för att lagra dna-kodade data.

Ordet dna-mikrochip var en del av nyordslistan 2012 från Institutet för språk och folkminnen (Isof).

Texten uppdaterades senast 2020-01-07


Närmeord till dna-mikrochip

I vår databas över ord finns 1 ord som innehåller eller liknar dna-mikrochip.


Mer information om dna-mikrochip

Andra sätt att lära sig mer kring vad dna-mikrochip betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis kan man söka efter andra ord för dna-mikrochip samt även hur man stavar till ordet. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av dna-mikrochip för att lära sig vad det egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till ordet är att leta efter antonymer till dna-mikrochip, för att sedan göra eftersökningar på synonymer till de motsatsord man kan finna.

Siffror om dna-mikrochip

  • Antal bokstäver: 13
  • Antal vokaler: 5
  • Antal konsonanter: 8

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.