Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till diagnostisera

Här nedanför hittar du samtliga tre synonymer till diagnostisera.


Vad betyder diagnostisera

Sett till sina synonymer betyder diagnostisera ungefär diagnosticera eller ställa diagnos, men är även synonymt med exempelvis "ställa diagnos på". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till diagnostisera. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet diagnostisera kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för diagnostisera

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet diagnostisera kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Ett flertal verktyg och metoder (färgsinnesundersökningar) finns för att identifiera och diagnostisera defekt färgseende.  
 2. Nu kan man rent av diagnostisera genomsnittliga IT-tekniker och fågelskådare, grupper vars beteenden alltså medikaliseras.  
 3. Anläggningen tillverkar verktyg för att kunna diagnostisera och behandla smittsamma sjukdomar så som svininfluensan, HIV and ebola.  
 4. Det är en komplicerad och dyrbar metod, men ökar säkerheten väsentligt när man skall diagnostisera sjukdomar, säger Jonny Nordström.  
 5. Det tros vara det vanligaste syndromet i USA och Europa, men ett av de ovanligaste att diagnostisera då det många gånger ger lindriga symtom.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av diagnostisera

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet diagnostisera.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "diagnostisera" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet diagnostisera förekommer det i genomsnitt ca. 320 sökningar på ordet per månad på internet.


Mer information om diagnostisera

Andra sätt att lära sig mer kring vad diagnostisera betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av diagnostisera är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om diagnostisera

 • Antal bokstäver: 13
 • Antal vokaler: 6
 • Antal konsonanter: 7

Grundpoäng för diagnostisera i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 15
 • Ordets poäng i Betapet: 18
 • Ordets poäng i WordFeud: 15

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är diagnostisera synonymt med både diagnosticera och ställa diagnos, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.