Synonymerna.se logotyp

Vad betyder det mörka nätet

 

Uppslagsord: det mörka nätet

Det mörka nätet är en delmängd av det osynliga nätet (deep web) och brukar användas för som benämning för den del av deep web där saker med lägre moralisk karaktär försiggår.

Ordet det mörka nätet var en del av nyordslistan 2016 från Institutet för språk och folkminnen (Isof).

Texten uppdaterades senast 2020-01-03

Engelsk översättning av det mörka nätet

  • dark web

Sökvolym på internet för det mörka nätet

Sökvolymen för det mörka nätet är ca. 20 antal sök per månad. Detta betyder att det varje månad i genomsnitt 20 gånger händer att någon gör en sökning efter ordet/frasen på internet (i en sökmotor, t.ex. Google, Bing, osv.).

Mer information om det mörka nätet

Vi har tyvärr varken några synonymer eller antonymer till det mörka nätet registrerade i vår databas över synonymer och antonymer (motsatsord). Det finns dock en engelsk översättning inlagd för det mörka nätet, men vi har tyvärr inte fått in några exempelmeningar ännu.

Andra sätt att lära sig mer kring vad det mörka nätet betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till det mörka nätet. Exempelvis kan man söka efter andra ord för det mörka nätet samt även hur man stavar till det mörka nätet. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av det mörka nätet eller en mer djupgående förklaring av det mörka nätet egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till det mörka nätet är att leta efter antonymer till det mörka nätet, för att sedan göra eftersökningar på dessa antonymers synonymord.

Data om det mörka nätet

  • Antal bokstäver: 13
  • Antal vokaler: 5
  • Antal konsonanter: 8

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är , beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)