Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till destruktiv

Här nedanför hittar du samtliga tre synonymer till destruktiv.

nedbrytande, förstörande, ödeläggande


Vad betyder destruktiv

Sett till sina synonymer betyder destruktiv ungefär nedbrytande eller förstörande, men är även synonymt med exempelvis "ödeläggande". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till destruktiv. Vår databas innehåller även tre böjningar av destruktiv, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av destruktiv

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet destruktiv.


Engelsk översättning av destruktiv

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet destruktiv.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "destruktiv" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet destruktiv förekommer det i genomsnitt ca. 1300 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till destruktiv

I vår databas över ord finns 2 ord som innehåller eller liknar destruktiv.


Mer information om destruktiv

Andra sätt att lära sig mer kring vad destruktiv betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis kan man söka efter andra ord för destruktiv samt även hur man stavar till ordet. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av destruktiv för att lära sig vad det egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till ordet är att leta efter antonymer till destruktiv, för att sedan göra eftersökningar på synonymer till de motsatsord man kan finna.

Siffror om destruktiv

  • Antal bokstäver: 10
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 7

Grundpoäng för destruktiv i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 17
  • Ordets poäng i Betapet: 19
  • Ordets poäng i WordFeud: 17

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är destruktiv synonymt med både nedbrytande och förstörande, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är konstruktiv en antonym till destruktiv.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.