Synonymerna.se logotyp

Synonymer till densitetsmätare

 

Synonymer till densitetsmätare

Engelsk översättning av densitetsmätare

  • densitometer

Exempelmeningar för densitetsmätare

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet densitetsmätare kan användas.

  1. Vår nya kompakta densitetsmätare är en multi-variabel densitometer konstruerad för debiteringsmätning av bland annat råolja.
  2. När exakta värden är önskvärda handlar det alltså om mätningar av ett ämnes täthet, dessa mätningar utförs med någonting som kallas densitetsmätare.
  3. Man har jämfört mätningar av alkoholhalten i olika prover, genom att ta hjälp av bland annat en elektronisk densitetsmätare samt en hydrostatisk våg.
Exempelmeningarna är till största del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar och böcker har ibland använts som inspiration.

Sökvolym på internet för densitetsmätare

Sökvolymen för densitetsmätare är ca. 210 antal sök per månad. Detta betyder att det varje månad i genomsnitt 210 gånger händer att någon gör en sökning efter ordet/frasen på internet (i en sökmotor, t.ex. Google, Bing, osv.).

Mer information om densitetsmätare

Vi har totalt en synonym till densitetsmätare, men tyvärr inte några antonymer (motsatsord), registrerad i vår databas över synonymer och antonymer. Det finns en engelsk översättning inlagd för densitetsmätare, det finns även tre exempelmeningar som kan hjälpa dig med hur du kan använda densitetsmätare i en mening.

Data om ordet densitetsmätare

  • Antal bokstäver: 15
  • Antal vokaler: 6
  • Antal konsonanter: 9

Grundpoäng för ordet densitetsmätare i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 20
  • Ordets poäng i Betapet: 22
  • Ordets poäng i WordFeud: 20

Exempel på sökfraser för att hitta synonymer till och betydelse av densitetsmätare

densitetsmätare synonym
andra ord för densitetsmätare
densitetsmätare betyder
exempel densitetsmätare
densitetsmätare förklaring
definition densitetsmätare
densitetsmätare i en mening
stavning densitetsmätare
densitetsmätare annat ord

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är densitometer synonymt med densitetsmätare, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)