Synonymerna.se logotyp

Synonymer till dendrologi

 

Synonymer till dendrologi

Vad betyder dendrologi?

Dendrologi är läran om träden och växter (vetenskapen om träd och växter), en del av botaniken.

Texten uppdaterades senast 2016-05-10

Engelsk översättning av dendrologi

  • dendrology

Sökvolym på internet för dendrologi

Sökvolymen för dendrologi är ca. 140 antal sök per månad. Detta betyder att det varje månad i genomsnitt 140 gånger händer att någon gör en sökning efter ordet/frasen på internet (i en sökmotor, t.ex. Google, Bing, osv.).

Mer information om dendrologi

Vi har totalt en synonym till dendrologi, men tyvärr inte några antonymer (motsatsord), registrerad i vår databas över synonymer och antonymer. Det finns en engelsk översättning inlagd för dendrologi, men vi har tyvärr inte fått in några exempelmeningar ännu.

Andra sätt att lära sig mer kring vad dendrologi betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till dendrologi. Exempelvis kan man söka efter andra ord för dendrologi samt även hur man stavar till dendrologi. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av dendrologi eller en mer djupgående förklaring av dendrologi egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till dendrologi är att leta efter antonymer till dendrologi, för att sedan göra eftersökningar på dessa antonymers synonymord.

Data om dendrologi

  • Antal bokstäver: 10
  • Antal vokaler: 4
  • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för dendrologi i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 13
  • Ordets poäng i Betapet: 17
  • Ordets poäng i WordFeud: 14

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är läran om träd synonymt med dendrologi, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)