Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till den första

Här nedanför hittar du samtliga synonymer till den första.


Vad betyder den första

Sett till sin synonym betyder den första ungefär prima, lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till den första. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet den första kan användas i en mening.


Exempelmeningar för den första

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet den första kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Kriget vid världens ände var den första av hans stora romaner som utspelade sig utanför hans hemland.  
  2. Galileo Galilei var den första som upptäckte fysiska detaljer på de enskilda kropparna i solsystemet.  
  3. Rymdfärden skulle blivit den första på nio år då amerikaner flögs till rymden i en raket byggd i USA.  
  4. År 1984 lanserade Valmet sin 901-skördare som kan vara den första serietillverkade engreppsskördaren.  
  5. Under den första vågen träffades också Hamakaze och Suzutsuki vilka skadades svårt och togs ur strid.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Mer information om den första

Andra sätt att lära sig mer kring vad den första betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av den första är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om den första

  • Antal bokstäver: 9
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 6

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är prima synonymt med den första, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.